Pemergian Kakak Ipar Tersayang

Bila bangun pagi 1 April 2018, ada mesej di whatsapp. Abang kata kakak ipar dah meninggal pukul 9.45 pagi (waktu Malaysia) di Hospital Sultanah Aminah, Johor. 
 
Pemergian kakak ipar
Hari ini…hari pemergian kakak ipar tersayang kembali kepada dunia yang kekal, pulang kepada Penciptanya.
 
Kakak ipar adalah seorang isteri dan wanita yang sangat penyabar, lemah lembut dan cantik budi pekertinya, 46 tahun; meninggal dunia selepas berjuang kanser rahim tahap 4. 
 
Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya, mengampuni dosa2 nya dan digolongkan dalam kalangan hamba2 Nya yang beriman. Amin. 
 

..يالله یرحمها

HSA johor
 

كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۗ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۖ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ ۗ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ

Tiap-tiap yang bernyawa akan merasai mati, dan bahawasanya pada hari kiamat sahajalah akan disempurnakan balasan kamu. Ketika itu sesiapa yang dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke syurga maka sesungguhnya ia telah berjaya. 
 
Dan (ingatlah bahawa) kehidupan di dunia ini (meliputi segala kemewahannya dan pangkat kebesarannya) tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang yang terpedaya. ( A-li Imraan 3:185 )
Read more..  Lesson 6 of Madinah Arabic Book 2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *